Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън изключи възможността за преговори за

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън изключи възможността за преговори за
Коментари Харесай

Блинкън изключва преговори Русия-Украйна

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън изключи опцията за договаряния за преустановяване на огъня между Русия и Украйна сега. Той изрази своята позиция в изявление за немската медийна група Funke, част от което беше оповестено в събота.

" Русия би трябвало да стигне до точката, в която е подготвена да влезе в градивни договаряния ", сподели Блинкън, отговаряйки на въпрос за опцията за мирни договаряния сред Москва и Киев. Целта, сподели той, би трябвало да бъде обективен и дълготраен мир.

За някои концепцията за преустановяване на огъня може да е изкушаваща и аз го разбирам, само че в случай че това се сведе до действителната ратификация на завладяването на огромна украинска територия от Русия, това няма да бъде обективен и дългогодишен мир. Русия може да прегрупира своите войски и да нападат още веднъж след известно време ", - сподели държавният секретар на Съединени американски щати.

Припомняме, че в друга част на интевюто, оповестена в петък, Блинкън допусна, че контранастъплението на въоръжените сили на Украйна може да стартира през идващите седмици. 

Той също по този начин добави, че докато съветската експанзия продължава, западните страни ще  " поддържат невиждан напън от наказания и надзор върху съветския експорт ".

" Има две цели за доста от приятелите и сътрудниците на Украйна ", сподели Блинкън. " Първата е да създадем всичко по силите си, с цел да помогнем на Украйна да продължи да си връща територии. Това включва контранастъпление, което евентуално ще стартира през идващите седмици ", сподели той. " Второ, Киев би трябвало да бъде подсилен в построяването на своя капацитет в средносрочен и дълготраен проект ", сподели държавният секретар на Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР